Alle cases

Over LeasePlan Energy

Interview Erik Henstra

Met LeasePlan Energy zetten we de volgende stap naar zero-emissie mobiliteit.

Wie ben je? Wat doe je (bij LeasePlan)? En hoe duurzaam ben je?

 

Ik ben Erik Henstra, de Managing Director van LeasePlan Nederland. Of ik duurzaam ben? Dat kan altijd meer …. Wat ik belangrijk vind is dat mijn werk een positieve impact heeft op de maatschappij. En dat kan ik gelukkig bij LeasePlan volledig invullen. Mobiliteit voor iedereen, veilig en duurzaam, dat is waar ik energie van krijg!

 

Hoe kijkt LeasePlan naar duurzaamheid?

 

We werken aan een groenere, gezondere toekomst. Ons doel is dat het complete LeasePlan wagenpark in 2030 geen uitstoot meer veroorzaakt. Wij doen dit door nu vol in te zetten op de transitie naar elektrisch rijden. Door zelf voor onze medewerkers te kiezen voor een 100% elektrisch wagenpark. Door elektrisch rijden onder de aandacht te brengen bij onze klanten en hen te helpen in de transitie. En ook door slimme technologieën toe te voegen aan onze services. LeasePlan Energy is daar een sprekend voorbeeld van.

 

Hoe ziet mobiliteit er in 2030 uit?

 

Mobiliteit in 2030 – wie zal het zeggen – wij zullen in ieder geval niet stilzitten en actief beweging creëren richting toegankelijke, veilige en duurzame mobiliteit. Een groot gedeelte van de Nederlandse lease vloot zal tegen 2030 elektrisch zijn. Er wordt meer gebruik gemaakt van deelmobiliteit. Wij zien een duidelijke trend van bezit naar gebruik, dit zal verder doorzetten. Auto’s worden intensiever ingezet dankzij deelmobiliteit en met slimme technologie staan auto’s minder stil. In deze tijd leren we al dat we met veel meer mensen op afstand kunnen werken. Slim inzetten van minder auto’s kan met de kennis die we nu hebben opgedaan nog sneller bijdragen aan onze gezamenlijke doelstellingen op het gebied van mobiliteit in Nederland.

 

Hoe past LeasePlan Energy hierin?

 

LeasePlan Energy is een mooi voorbeeld van hoe de mobiliteitsmarkt veranderd. Wie had tijdens het ontstaan van LeasePlan kunnen bedenken dat we actief zouden worden op de energiemarkt. De elektrische auto maakt het voor leasemaatschappijen en autofabrikanten ineens heel logisch om ook de energie te leveren. Met LeasePlan Energy als ‘energie’ en ‘slim laden’ platform kunnen onze leaserijders groener rijden tegen gunstigere energietarieven. Een win-win voor leaserijder, klant en mobiliteitsaanbieder.

 

Waarom gaat LeasePlan Energy een succes worden?

 

Het momentum is daar. We zien het aantal elektrische auto’s sterk toenemen, vooral ook in de meer betaalbare segmenten. De overheid gaat nu ook voor particulieren elektrische auto’s toegankelijker maken met een speciale stimuleringsmaatregeling. Al deze ontwikkelingen gaan de vraag naar elektrisch rijden nog verder aanjagen. Gelijktijdig vinden steeds meer mensen duurzame schone energie een must. Helemaal als je elektrisch rijdt. En dus tijd om LeasePlan Energy bij onze leaserijders onder de aandacht te brengen.