Slimme laadtechnologie

Met de PowerD® Smart Charging Technology laadt je auto op de slimste momenten: wanneer de prijs van groene stroom het laagst is.

Bespaar direct CO2 Verdien gemiddeld €150 per jaar Volledige controle over je slimme sessies

Laden op het juiste moment: duurzaam en voordelig

Met de PowerD® Smart Charging Technology laadt je auto op de slimste momenten: wanneer de prijs van groene stroom het laagst is. Op die momenten is de vraag naar groene energie lager dan het aanbod, en is er dus veel groene energie beschikbaar. Door elektrische auto’s juist dan te laden, ontlasten we niet alleen het net op piekmomenten, maar versnellen we ook de overgang naar een CO2-vrij Nederland. En daar pluk jij de vruchten van.

> Maak impact. Met slim laden creëren we vraag naar stroom als er veel groene energie beschikbaar is. Door te laden op deze schone momenten, bespaar je direct CO2.

> Verdien geld. Met iedere kWh die je slim laadt, verdien je 3 cent. Gemiddeld komt dat neer op €150 per jaar. Dit bedrag wordt verrekend via een korting op je energierekening.

> Volledige controle. Jij bepaalt wanneer je slim laadt. Geef je laadvoorkeuren door via onze Smart Driving app. Jouw auto is altijd vol wanneer jij ‘m nodig hebt.

Wat is het belang van slim laden?

Op piekmomenten, bijvoorbeeld tussen 18:00 en 20:00, moeten gascentrales extra bijspringen om aan de vraag naar stroom te voldoen. En ondanks de toenemende opwek van groene energie, kunnen we niet bepalen wanneer de zon schijnt of de wind waait.

Om de transitie naar duurzame bronnen haalbaar te maken, moet er een alternatief zijn voor de back-up functie die gascentrales nu vervullen. Daarnaast moeten we optimaal gebruik maken van zonne- en windenergie.

Beide doen we door vraag naar stroom te creëren als er veel groene energie beschikbaar is, door op die momenten je elektrische auto te laden. Zo ontlasten we niet alleen het net op piekmomenten, maar versnellen we de overgang naar een CO2-vrij Nederland.

Hoe werkt de technologie?

Onze super slimme algoritmes bepalen aan de hand van weersvoorspellingen en voorspellingen van de vraag naar energie op welke momenten je elektrische auto het best kan worden geladen. Deze voorspellingen worden voortdurend bijgestuurd.

Vervolgens sturen we je laadpaal aan om op de juiste momenten te starten met laden, of juist te pauzeren. Zo ontlasten we het net, creëren we flexibiliteit en maken we optimaal gebruik van goedkope groene stroom.

Hoe werkt de app?

Je maakt gebruik van onze slimme laadtechnologie via onze Smart Driving app. Het enige dat we van jou nodig hebben om slim te kunnen laden, zijn jouw laadvoorkeuren.

Via de app kun je aangeven wanneer je wilt vertrekken en hoe vol jouw batterij moet zijn. Zo weten we precies hoeveel tijd we hebben om jouw auto slim te laden. Bovendien zorgen we er altijd voor dat je auto vol genoeg zit om een flinke rit te kunnen maken.

Wil je je auto toch zo snel mogelijk laden? Dat kan met onze Boost-functie. Jij hebt altijd controle over je slimme sessies!

Via ‘Resultaten’ kun je precies zien hoeveel CO2 je hebt bespaard, hoeveel stroom je in je auto hebt geladen en hoeveel geld je hebt verdiend door slim te laden. Ook kun je in de app het energieverbruik van je huishouden en eventueel je eigen opwek bijhouden.

Smart Driving stap voor stap

1
Welkom!

Koppel je laadpaal en laadpas in de app. Vul vervolgens een weekschema in. Geen zorgen, je kunt je voorkeuren per sessie wijzigen.

2
Slimme sessie starten

Zodra je een sessie start, krijg je een pushmelding via de app. Geef je batterijniveau, vertrektijd en gewenste laadniveau door. Bevestig je sessie.

3
Sit back, relax!

Leun achterover! Jij hoeft niets meer te doen. Wij gaan het laadprofiel voor jouw slimme sessie berekenen en laden je auto op de slimste momenten.

4
Boost functie

Moet je auto toch meteen worden volgeladen? Geen probleem! Gebruik dan onze 'Boost' functie. We laden je auto direct tot 100% vol.

5
Klaar voor vertrek?

Jouw auto zit vol en is op de slimste momenten geladen, zoveel mogelijk met groene stroom. Stap in de auto en rijd 100% CO2-vrij.

6
Bekijk je impact

In de Smart Driving app kun je precies zien hoeveel energie je verbruikt, wat je hebt verdiend aan je slimme sessies en hoeveel CO2 je hebt bespaard.

Onze verhalen

Meer over groen rijden? Dit wil je ook lezen

Iedereen EV in 2030

De doelstelling is scherp: in 2030 moet iedereen elektrisch rijden. Wij zijn er klaar voor! Ons elektriciteitsnet is dat alleen nog niet... Hoe voorkomen we dat het net ontploft?

Lees meer
Groen, groener, grijs?

Ruim 70% van de Nederlandse huishoudens heeft een groen energiecontract, maar slechts een kwart van alle Nederlandse stroom wordt groen opgewekt. Hoe zit dat?

Lees meer
Energietransitie 101

We zijn in transitie. Van fossiel naar duurzaam. Moeite om alle ontwikkelingen bij te benen? Dit betekenen de termen die het meest worden gebruikt.

Lees meer

Onze slimme laadtechnologie is onderdeel van het Smart Driving pakket

> Slimme laadtechnologie
> Groene energie voor thuis
> Supermakkelijke app