Slim laden

Met slim laden maken we optimaal gebruik van duurzame energiebronnen, in plaats van direct en zo snel mogelijk de auto op te laden. Hierdoor worden we minder afhankelijk van gas- en kolen centrales en besparen we op CO2.

Om het beste laadschema te bepalen kijken we naar de weersverwachting, de energiemarkt en jouw laadinstellingen. Een langere laadsessie en lager gewenst laadniveau geeft ons meer ruimte om slim te laden. Wat resulteert in een maximale CO2 besparing.
Bespaar CO2

Door slim te laden wordt de vraag naar energie beter verdeeld over de dag. Dit maakt gasfabrieken overbodig en vergroot het gebruik van zonne- en windenergie. Hoe meer mensen slim laden, des te sneller de transitie naar 100% duurzame energiebronnen. Door over te stappen op ons groene energiecontract is zelfs alle geladen stroom gegarandeerd groen.

Verdien tot € 100 per jaar

Met iedere slimme sessie spaar je punten. Deze punten kun je inwisselen voor Bol.com bonnen, tot wel € 100 per jaar! Om punten in te kunnen wisselen stap je over naar ons energiecontract.

Halveer je energierekening

De kosten voor het thuisladen zijn al snel gelijk aan die van je huishouden en dat kan vervelend zijn als je deze maandelijks moet voorschieten. Met ons energiecontract worden de laadkosten direct door de werkgever betaald, wat resulteert in een lager maandbedrag.
1. Een LeasePlan auto en laadpas

2. Een eigen laadpaal van Allego

3. Onze Smart Charging app

Stap 1: download de app

Stap 2: maak een account aan en verbind je laadpaal en je laadpas met onze app

Stap 3: sluit je auto op je laadpaal aan en start een sessie met je laadpas

Stap 4: open de app om je huidige batterijniveau in te vullen en je gewenste laadniveau en vertrektijd te bevestigen. That’s it!

Om van alle voordelen van slim laden te profiteren stap je over op ons energiecontract. Dit kun je op ieder moment doen via de app.
Je kan slim laden bij je eigen laadpaal van Allego. Je verbind je laadpaal eenvoudig in onze app.
Ja, zolang er maar een verbinding is met de laadpaal kunnen wij de auto slim laden.

App

Voor iedere slimme sessie bepaal je zelf het gewenste laadniveau voor je volgende vertrek. Wij zorgen ervoor dat de batterij minimaal tot dit niveau gevuld is voor aanvang van vertrek. Is er toch iets tussen gekomen of heb je haast? Gebruik dan de Boost functie in de app. Je schakelt dan de slimme sessie uit en laad de auto zo snel mogelijk helemaal op.
Ja dat kan. Gebruik de boost functie in de app. Je schakelt dan de slimme sessie uit en laad je de auto zo snel mogelijk op.

Omdat de boost sessies niet bijdrage aan een beter balans voor de vraag naar energie, kunnen we geen punten uitkeren voor boost sessies.
We raden je aan om push-notificaties toe te staan. Je krijgt dan direct na de start van een sessie een notificatie op je mobiel. Op het Home scherm in de app kun je je sessie volgen.
Je kunt je vertrektijd aan de start van- of tijdens een slimme sessie instellen of aanpassen. Standaard gebruiken we de instellingen uit je weekschema.
Ja dit kan. Je kunt de instellingen veranderen via het Home scherm van de app. Het is ook mogelijk om op ieder gewenst moment je weekschema aan te passen.
De app is gratis te gebruiken. Sterker nog, hoe vaker je de app gebruikt des te meer punten je spaart.
Het gebruik van andere EV apps naast onze Smart Charging app is niet aan te raden. De laadvoorkeuren in andere apps kunnen ons slim laden schema verstoren wat zal resulteren in suboptimaal laden.

De volgende apps met laadvoorkeuren kunnen het slim laden schema voor je auto verstoren:

- Tesla mobile app

- Stats (For Tesla)

- Smoov

- Hyundai Bluelink

Energiecontract

LeasePlan Energy is zelf geen energieleverancier. Je sluit een energiecontract af met onze energiepartner conform onze voorwaarden.
- 100% groene energie van Hollandse wind

- CO2-gecompenseerd gas

- Zeer aantrekkelijke tarieven

- Contractperiode van 1 of 3 jaar
Alle energie ingekocht door LeasePlan Energy komt van Hollandse windparken.
Door alleen energie in te kopen met daaraan gekoppelde groene GvO's. GvO betekent Garantie van Oorsprong. Deze certificaten garanderen de oorsprong van de groene energie.
Jazeker, indien je een gasaansluiting hebt, kan LeasePlan Energy ook CO2-gecompenseerd gas leveren. Bij je aanvraag kun je eenvoudig aangeven of je gas en/of stroom wilt.
Nee, om thuis slim te kunnen laden is het noodzakelijk dat je overstapt met je hele huisaansluiting. Vervolgens kunnen we de rekening van het huis en de auto van elkaar splitsen. De rekening van de auto gaat direct naar de werkgever.
Ja je kan overstappen op LeasePlan Energy. Wanneer je overstapt voordat je bestaande contract is afgelopen, kan het zijn dat de andere maatschappij een overstapboete in rekening brengt. Tijdelijk vergoeden wij volledig deze boete.

Let op: Wij vergoeden geen opzegboetes van zakelijke energiecontracten.
Jazeker, er verandert niets wanneer je zonnepanelen hebt. Wanneer je gebruik maakt van LeasePlan Energy kijken wij op maandbasis hoeveel kWh de auto heeft geladen en hoeveel kWh er op de slimme meter staat. Heb je de auto opgeladen met zonne-energie dan wordt dit iedere maand automatisch verrekend met je energierekening.
Iedereen kan overstappen naar LeasePlan Energy. Wanneer je overstapt zonder dat je een elektrische auto hebt, geniet je nog steeds van onze aantrekkelijke tarieven voor stroom en gas.

Voor elektrische rijders komen er nog extra voordelen bij: je spaart tot € 100 euro per jaar aan Bol.com bonnen; en je laadkosten thuis worden direct betaald door de werkgever waardoor je energierekening zowat halveert.
Nee, je werkgever heeft geen inzicht in je energierekening.
Door een energiecontract aan te gaan, haal je het meeste uit het slim laden.

1. Je spaart punten met iedere slimme laadsessie en kunt deze punten verzilveren voor Bol.com bonnen tot € 100 per jaar

2. Je laadkosten worden direct naar de werkgever gestuurd. Geen voorschotten, geen declaraties.

3. Je rijdt gegarandeerd groen en profiteert van aantrekkelijke groene tarieven voor je huishouden
Een energiecontract is persoonsgebonden, niet adresgebonden. Als je gaat verhuizen is het dan ook mogelijk om gas en stroom van dezelfde energieleverancier te blijven afnemen.
Een mogelijke overstapboete vind je terug op de eindafrekening van je vorige energieleverancier. Stuur de eindafrekening naar finance@leaseplanenergy.com (met vermelding van je naam en adres) en wij zullen de overstapboete zo snel mogelijk vergoeden.

Let op: Wij vergoeden geen opzegboetes van zakelijke energiecontracten.

Punten en beloningen

Met iedere slimme sessie kun je maximaal 100 punten verdienen. Afhankelijk van je gebruik is dit op jaarbasis zo'n 20.000 punten, wat € 100 waard is aan Bol.com bonnen.

Als je niet overstapt naar ons energiecontract verlies je na 6 maanden je gespaarde punten en kun je weer opnieuw beginnen met sparen.
Met iedere slimme sessie kun je maximaal 100 punten verdienen. Voor iedere sessie van minimaal 8 uur krijg je:

- 50 punten voor het doorgeven van je huidige batterijniveau; en

- 0 tot 50 punten voor je gewenste laadniveau. Bijvoorbeeld: 80% = 20 punten, 50% = 50 punten.

Als je na 6 maanden nog niet bent geswitcht naar ons energiecontract dan vervallen je punten en begin je opnieuw met sparen.
Om punten te kunnen verzilveren heb je ons energiecontract nodig. Met de punten kun je tot wel € 100 per jaar verdienen aan Bol.com bonnen. Het verzilveren van punten kun je op ieder moment doen in de app.

Als je niet overstapt naar ons energiecontract verlies je na 6 maanden je gespaarde punten en kun je weer opnieuw beginnen met sparen.
Deze kun je vinden in de app op het resultaten scherm.

Contact

Email:

Voor algemene vragen en feedback, stuur een mail naar: info@leaseplanenergy.com

Bent u klant bij LeasePlan Energy en heeft u een vraag? Stuur dan een mail naar: service@leaseplanenergy.com

Telefoon:

Reguliere vragen (tijdens kantooruren): +31 85 833 19 10

In noodgevallen: +31 85 833 19 11
Wanneer u een mail stuurt naar service@leaseplanenergy.com. Nemen wij contact met u op, betreffende uw verzoek.

Download de app

Van elektrische auto naar groene auto

Start nu met slim laden