Voordelige groene energie

Met de groene energie van LeasePlan Energy maak jij elektrisch rijden zo schoon mogelijk. 100% Nederlandse, voordelige groene energie voor je auto én huis.

Geen laadkosten meer voorschieten Wij regelen kosteloos je overstap 9.9 duurzaamheidsscore

Volledig CO2-vrij rijden met LeasePlan Energy

Elektrische auto’s stoten niet direct CO2 uit en zijn daarmee veel duurzamer dan brandstofauto’s. Maar een elektrische auto die met grijze stroom geladen wordt, is wel degelijk vervuilend. Daarom bieden wij 100% Nederlandse groene energie, voor je auto en huis. Door je aan te melden voor ons Smart Driving pakket, stimuleer je dat er in Nederland meer groene stroom wordt opgewekt. Zo draag jij bij aan een emissievrij Nederland. En dat biedt jou ook nog eens veel gemak.

> Zorgeloos thuisladen. Thuisladen verdubbelt je stroomverbruik. Om een hoge energierekening te voorkomen, sturen we je laadkosten direct naar je werkgever. Daar hoef je dus niet meer naar om te kijken!

Overstapservice. Wij regelen je volledige overstap. We zeggen je contract op bij je huidige leverancier; daar hoef je niks voor te doen. Je komt nooit zonder stroom te zitten.

Boetevergoeding. Enthousiast over Smart Driving, maar nog een lopend contract? Bij een driejarig contract vergoeden wij een eventuele overstapboete.

Waar komt groene stroom vandaan?

Ruim 70% van de huishoudens in Nederland heeft inmiddels een groen energiecontract. Toch wordt slechts een kwart van alle energie in Nederland groen opgewekt. Hoe kan dat?

Om de opwek van groene stroom te stimuleren, is de Garantie van Oorsprong (GvO) in het leven geroepen. Een GvO is een certificaat waarmee energieproducenten kunnen aantonen dat energie duurzaam is opgewekt.

Helaas worden deze GvO’s internationaal verhandeld door producenten die zó veel groene energie opwekken, dat ze het certificaat niet meer nodig hebben. En met zo’n GvO kan een Nederlandse energieleverancier grijze stroom als groene stroom verkopen.

Onze stroom: 100% groen, uit Nederland

Omdat wij lokale duurzame opwek zoveel mogelijk stimuleren, heeft LeasePlan Energy alleen Nederlandse GvO’s. Onze zonne-energie komt uit Brabant; onze windenergie van de Noordzee.

Daarnaast bieden wij CO2-gecompenseerd gas aan. We zorgen dat de CO2 die wordt uitgestoten bij de verbranding van aardgas, ergens anders wordt opgenomen.

Onze inspanningen om écht groene energie te leveren zijn beloond door de Consumentenbond: we ontvingen maar liefst een 9.9 duurzaamheidsscore! Op naar een emissievrij Nederland.

Nooit meer omkijken naar je laadkosten

Thuisladen verdubbelt zo ongeveer je stroomverbruik. Deze stroomkosten moet je zelf voorschieten en krijg je na een maand pas teruggestort via je werkgever. Om aan het einde van het jaar geen energieschuld te hebben, moet je je maandelijkse voorschotbedrag verdubbelen.

Veel gedoe dus, maar gelukkig kan het ook anders! Voor al onze Smart Drivers hebben we een oplossing ontwikkeld: we sturen de stroomkosten van thuisladen direct naar je werkgever. Deze komen niet op je privé energierekening terecht en hoef je ook niet voor te schieten. Met andere woorden: nooit meer omkijken naar je laadkosten.

Onze verhalen

Meer over groen rijden? Dit wil je ook lezen

Iedereen EV in 2030

De doelstelling is scherp: in 2030 moet iedereen elektrisch rijden. Wij zijn er klaar voor! Ons elektriciteitsnet is dat alleen nog niet... Hoe voorkomen we dat het net ontploft?

Lees meer
Groen, groener, grijs?

Ruim 70% van de Nederlandse huishoudens heeft een groen energiecontract, maar slechts een kwart van alle Nederlandse stroom wordt groen opgewekt. Hoe zit dat?

Lees meer
Thuisladen: wie betaalt wat?

Bestellen, installeren, laden... Thuisladen is niet kosteloos. We leggen je uit wie wat betaalt én hoe je je auto zonder kosten kunt opladen.

Lees meer

Onze groene energie is onderdeel van het Smart Driving pakket

> Slimme laadtechnologie
> Groene energie voor thuis
> Supermakkelijke app